Anulowanie subskrypcji

Hello Magdalena,
You've reached the AVG community support forum.
I apologize for the inconvenience caused to you. It seems your issue is handled by our team. They will certainly assist you further in this issue. 

Thank you for your understanding.

Support through this channel is available only in English. You can write back to us in English or we'll help you in your language using Translate. NOTE: The below message is translated for your convenience using Translate.

Witaj Magdaleno,
Dotarłeś do forum pomocy społeczności AVG.
Przepraszam za spowodowane niedogodności. Wygląda na to, że Twoim problemem zajmuje się nasz zespół. Z pewnością udzielą Ci dalszej pomocy w tej kwestii. 

Dziękuję za zrozumienie.

W dniu 10.10.2024 dokonałam zakupu subskrypcji o numerze 1316834944139. Po wpisaniu kodu z banku potwierdzającego zakup pokazała się informacja, że nie udało się dokonac zakupu. Powtórzyłam czynność i okazało się, że są zakupione dwie takie same subskrypcje. Druga o numerze 1316821004139. Drugą subskrypcję anulowałam i chciałam aktywować, pierwszą. Okazało się, że nie moge, ponieważ obie zakupione subskrypcje mają taki sam klucz aktywacyjny. W związku z czym chcę anulować do 10.11.2024 również ten zakup ale AVG nie daje mi dokumentu zwrotu. Mogę dowiedzieć się co tu się dzieje?

Hello Magdalena,
You've reached the AVG community support forum.
I apologize for the inconvenience caused to you. It seems your issue is handled by our team. They will certainly assist you further in this issue. 

Thank you for your understanding.

Support through this channel is available only in English. You can write back to us in English or we'll help you in your language using Translate. NOTE: The below message is translated for your convenience using Translate.

Witaj Magdaleno,
Dotarłeś do forum pomocy społeczności AVG.
Przepraszam za spowodowane niedogodności. Wygląda na to, że Twoim problemem zajmuje się nasz zespół. Z pewnością udzielą Ci dalszej pomocy w tej kwestii. 

Dziękuję za zrozumienie.