Hello Piotr,
Thank you for contacting AVG Community Support.
We understand that you are having difficulty in contacting us and want to renew your subscription.
We are really sorry to know this. We'll certainly check and help you out.
Upon checking, we see that your concern has already been escalated to concern team and they will get back to you via email.
Thank you.
Support through this channel is available only in English. You can write back to us in English or we'll help you in your language using Google Translate (https://translate.google.com).
NOTE: The below message is translated for your convenience using Google Translate.
Witaj Piotrze,
Dziękujemy za skontaktowanie się z pomocą techniczną społeczności AVG.
Rozumiemy, że masz trudności ze skontaktowaniem się z nami i chcesz odnowić subskrypcję.
Naprawdę nam przykro, że to wiemy. Na pewno sprawdzimy i pomożemy.
Po sprawdzeniu zauważyliśmy, że Twoje zgłoszenie zostało już przekazane do zespołu ds. problemów, który skontaktuje się z Tobą e-mailem.
Dziękuję.
Będę pisał możliwie zwięźle. Jedyny kontakt ze mna to e-mail piotr.pukin@onet .eu. Rozmowy telefoniczne z racji wady mojego słuchu jak i wady mowy nie mogą tu mieć miejsca. Pozostaje tylko ten czat. Tą więc drogą gdy zawiodły inne przedstawiam Państwu co następuje;
Moja subskrypcja na korzystanie z AVG Ultimate z aplikacjami AVG Internet Security, AVG tuneUp, AVG AntiTrack z lub bez AVG Secure VPN na 1PC wygasała z dniem 2024.11.15. Ponieważ byłem o tym przez was uprzedzany już wczesnej podjąłem kroki aby nie wygasła całkowicie. Najpierw za pośrednictwem waszej strony na Facebook starałem się uzyskać informacje jak można korzystając z drogi elektronicznej nawiązać z wami łączność. Niestety uzyskiwane wskazówki i porady nie mogły zostać zrealizowane gdyż zawsze otrzymywałem automatyczną jednakowo brzmiącą odpowiedz. Dear Customer,
Unfortunately, your email wasn’t delivered because we can’t identify which ticket it refers to. „
Zwróciłem się wobec tego poprzez zespół wsparcia skąd od pani przez Krishna (Customer Support) replied to your question at 10:32 PM on 11/12/2024 otrzymałem informację ze sprawa została zarejestrowana pod nr 2232037 i ze mam oczekiwać na korespondencją. Kolejnego dnia nr ten podwierdziła strona na Facebook. Dzień pózniej otrzymałem e-maila od AVG Zakaznicka Podpora - Pożadavek 2232037 od pani/pana Kalpit z informacją ze mam skorzystać z waszej oferty ze strony firmy i udzielić informacji. Jnformacja którą wysłałem e-mail również została potraktowana automatem; “Dear Customer,Unfortunately, your email wasn’t delivered because we can’t identify which ticket it refers to”. Nie mając innej możliwości tę drogą próbuję przedstawić swoją sugestię.
Jak pisałem korzystałem z AVG Ultimate z aplikacjami AVG Internet Security, AVG tuneUp, AVG AntiTrack , AVG Secure VPN na 1PC, to co proponujecie nie uwzglednia AVG AntiTrack. Odpłatność za okres użytkowania 2021 do 2024 była ustalona z Panią Jarmila Necasova w ramach AVG Customer Care - Request #14501685 na 3 lata i była ona niższa od obecnej proponowanej na 2 lata.
Mając to na uwadze jak też fakt ze w Polsce można zakupić wasz program AVG Ultimate za kwotę 70 zł / 1 rok ( np. na Allegro) wnoszę o przyznanie stosownych ulg finansowych jak też pełnego zakresu jak w latach 2021 do 2024.
Oczekujac na stanowisko
Pozostaję
Piotr Pukin
PS. Na dzień dzisiejszy jak głosi informacja na ekranie komputer pozbawiony jest ochrony antywirusowej. Czy tak postępuje szanująca się firma w sytuacji gdy jest brak mozliwości kontaktu bezpośredniego o który zabiegała pani/pan Kalpit ?
witam.
Poza dyskusją pozostaje fakt ze w sposób cywilizowany za pośrednictwem e-maila nie można się z Państwem skontaktować. Jako dowód jest automatyczna odpowiedz ze problem nie został rozpoznany.
Problem ten szczególnie dotyczy osób które nie posługują się angielskim a ponadto są osobami z ograniczonym słuchem i mową. Popularni głuchoniemi. Ale do setna.
15 listopada br ważność mojej subskrypcji się kończy. Bombardujecie mnie przypomnieniem co bez mała 10 min. wnosicie o przedłużenie ale warunki tam przedstawione są dużo gorsze niż miałem dotychczas dla systemu AVG Ultimate z aplikacjami: AVG Internet Security, AVG tuneUp, AVG AntiTrack i AVG Secure VPN. Warunki te zostały ustalone 4 lata temu z panią Jarmila Necasova która was reprezentowała. To co proponujecie obecnie w swoich materiałach przypominających nie uwzględnia aplikacji AVG AntiTrack a kwota jest w stosunku do poprzedniej za 2 lata użytkowania o bez mała 100% wyższa. Majac to na uwadze jak też zbliżający się dzień 15 listopada wnoszę o sprecyzowanie oferty w zakresie produktu, ceny i czasu użytkowania. Wnoszę też o potraktowanie mnie jako osobę wymagającej specjalnej troski, gdyż komputer jest dla mnie jedynym środkiem porozumiewania się z ludźmi
z wyrazami szacunku
Piotr Pukin
Będę pisał możliwie zwięźle. Jedyny kontakt ze mna to e-mail piotr.pukin@onet .eu. Rozmowy telefoniczne z racji wady mojego słuchu jak i wady mowy nie mogą tu mieć miejsca. Pozostaje tylko ten czat. Tą więc drogą gdy zawiodły inne przedstawiam Państwu co następuje;
Moja subskrypcja na korzystanie z AVG Ultimate z aplikacjami AVG Internet Security, AVG tuneUp, AVG AntiTrack z lub bez AVG Secure VPN na 1PC wygasała z dniem 2024.11.15. Ponieważ byłem o tym przez was uprzedzany już wczesnej podjąłem kroki aby nie wygasła całkowicie. Najpierw za pośrednictwem waszej strony na Facebook starałem się uzyskać informacje jak można korzystając z drogi elektronicznej nawiązać z wami łączność. Niestety uzyskiwane wskazówki i porady nie mogły zostać zrealizowane gdyż zawsze otrzymywałem automatyczną jednakowo brzmiącą odpowiedz. Dear Customer,
Unfortunately, your email wasn’t delivered because we can’t identify which ticket it refers to. „
Zwróciłem się wobec tego poprzez zespół wsparcia skąd od pani przez Krishna (Customer Support) replied to your question at 10:32 PM on 11/12/2024 otrzymałem informację ze sprawa została zarejestrowana pod nr 2232037 i ze mam oczekiwać na korespondencją. Kolejnego dnia nr ten podwierdziła strona na Facebook. Dzień pózniej otrzymałem e-maila od AVG Zakaznicka Podpora - Pożadavek 2232037 od pani/pana Kalpit z informacją ze mam skorzystać z waszej oferty ze strony firmy i udzielić informacji. Jnformacja którą wysłałem e-mail również została potraktowana automatem; “Dear Customer,Unfortunately, your email wasn’t delivered because we can’t identify which ticket it refers to”. Nie mając innej możliwości tę drogą próbuję przedstawić swoją sugestię.
Jak pisałem korzystałem z AVG Ultimate z aplikacjami AVG Internet Security, AVG tuneUp, AVG AntiTrack , AVG Secure VPN na 1PC, to co proponujecie nie uwzglednia AVG AntiTrack. Odpłatność za okres użytkowania 2021 do 2024 była ustalona z Panią Jarmila Necasova w ramach AVG Customer Care - Request #14501685 na 3 lata i była ona niższa od obecnej proponowanej na 2 lata.
Mając to na uwadze jak też fakt ze w Polsce można zakupić wasz program AVG Ultimate za kwotę 70 zł / 1 rok ( np. na Allegro) wnoszę o przyznanie stosownych ulg finansowych jak też pełnego zakresu jak w latach 2021 do 2024.
Oczekujac na stanowisko
Pozostaję
Piotr Pukin
PS. Na dzień dzisiejszy jak głosi informacja na ekranie komputer pozbawiony jest ochrony antywirusowej. Czy tak postępuje szanująca się firma w sytuacji gdy jest brak mozliwości kontaktu bezpośredniego o który zabiegała pani/pan Kalpit ?
Cześć Piotrze. Przepraszam za opóźnienie i dziękuję za kontakt. Nazywam się Jovana i jestem z AVG Senior Support. Właśnie wysłałam wiadomość e-mail na Twój adres e-mail w aktach, więc sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą przy najbliższej okazji. Dziękuję bardzo za cierpliwość i zrozumienie.